Recepten met KIESJELL

Recepten met KIESJELL - Havermoutse Kiesjellpap

  • 1 potje Kiesjell (Haver)
  • walnoten
  • 1 appel
  • witte amandelpaste van Jean Hervé
  • rijststroop

 

Havermoutse Kiesjellpap

 

Naar voorkeur 2 tot 3 appelschijfjes per potje kiesjell. Bij gebruik van gedroogde appelschijfjes deze een nachtje laten weken in wat water. Zet ze net onder water. De volgende ochtend zijn ze dan mooi opgezwollen. Snij de appelschijfjes in kleine stukjes.

 

Rooster de walnoten. Per potje is 2 a 3 hele walnoten voldoende. Rooster een grotere hoeveelheid walnoten, de overschot kan je makkelijk bewaren. Snij 2 a 3 walnoten in heel kleine stukjes. Doe de kiesjell in een kommetje. Voeg een theelepel witte amandelpasta toe. Voeg de fijngesneden walnoten toe. Voeg de stukjes appel toe. Voeg naar smaak een klein geutje rijststroop toe. Alles omroeren en klaar.

 

Voor wie graag een vaste stevige pap heeft, ongeveer een halve rijstwafel verkruimelen met de hand en toevoegen in het kommetje en alles nog eens goed omroeren. Het geheel eventueel afwerken met enkele geroosterde amandelschilfers en wat rozijntjes.

 

Een recept van Lin uit Lier (BE)