!

Een voedingssupplement is

geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en gezonde levenstijl.

In de Mineral  Regulator is geen gebruik gemaakt van planten waar bepaalde mineralen in uitzonderlijk hoge gehalten voorkomen, maar we hebben een selectie gemaakt van kruiden waarin bepaalde stoffen voorkomen die de mineraalbalansen in het lichaam optimaliseren. Bij mensen die samen dezelfde maaltijden gebruiken wordt plots iemand getroffen door een ernstig tekort van een bepaald mineraal. Dat wijst er al op dat niet de hoeveelheid van dat mineraal in de voeding bepalend is, maar dat een metabole storing aan de basis ligt van het tekort.


In de natuur komen planten voor die heel specifiek uitgesproken regulerend werken op bepaalde mineraalstromen. Een gestoorde stroming van één mineraal veroorzaakt achtereenvolgende storingen van hele reeksen mineraalstromen. Als dergelijke basisstroom wordt hersteld, blijkt dikwijls dat evengoed de andere gestoorde stromen zich herstellen. Je zou zowel de storing als het herstel een domino-effect of sneeuwbal-effect kunnen noemen.


Mineralen hebben een zeer groot belang in het goed functioneren van de hersenen. Het zogenaamde hersenzand aan de basis van de pijnappelklier verwijst daarnaar. Daarom raden wij de Mineral Regulator aan voor iedereen die geconfronteerd wordt met kwalen die verbonden zijn met de hersenfunctie of hoofdfunctie. Daarnaast is de Mineral Regulator interessant voor de ijzerbalans in het bloed en de kalkbalans in het algemeen en in het skelet in het bijzonder. Ook de siliciumbalans wil ik onder de aandacht brengen. Silicium is niet toevallig het meest voorkomende mineraal op aarde. Ook in ons lichaam heeft het zeer ingewikkelde functies. De Mineral Regulator werkt ook rechtstreeks op de siliciumstroom.